25. aug. 2010

Vi vil halvere mobbingen

På samme måte som vi har en nullvisjon for trafikkdrepte, har vi også en nullvisjon for mobbing i skolen. Alle elever skal ha en trygg hverdag uten trakasering. Tallene viser oss at vi er ganske langt unna en slik nullvisjon. Bergen ligger på landsgjennomsnittet og har således ikke noe å skryte av. Derfor tar vi nye grep. Bergen skal halvere mobbingen.

Det ville være fristende å si en dato, men jeg nøyer meg med å si de neste årene. Arbeidet er allerede i gang, anbudet for et titalls antimobbeprogrammer har vært ute og i morgen starter vi arbeidet med et nytt tiltak. I tillegg har vi nå fått en ny ledelsesmodell  for Bergensskolen som vil gi bedre oversikt og oppfølging av uønskede episoder.

Vi har all grunn til å rose skolene. Utrolig mye bra skjer. Nå gjelder det å ta nye grep slik at vi kan få en betydelig reduskjon. Alle skolene har i dag en plan mot mobbing, og alle rektorer har fokus på dette. Men det er mer som kan gjøres. Som skoleeier må Bergen kommune sette en standard,  og vi må sørge får flere verktøy for de som allerede i dag gjør det de kan for en best mulig skoledag.

Mange foreldre har tatt kontakt for å formidle sin historie. Det griper meg langt inn i hjertet. Vi kan ikke være passive. Vi må handle. Vi må ha en nullvisjon, og vi må få til en kraftig reduksjon fremover.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dette kan vi like. Men du verden hvor mye mobbing det er utenfor skolen også!!!!!!

Filip Rygg sa...

Enig, her er det mye å gjøre. Mobbing er et samfunnsspørsmål, hvor alle må på banen.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews