22. apr. 2009

Blodbad, og vi gir blaffen

I hvert fall tilsynelatende. Mens det skjer grusomme ting på Sri Lanka er vi mest opptatt av Aker-saken og andre innenrikspolitiske saker. Det er kanskje ikke så rart. Krigen mellom tamilene og regjeringsstyrkene til Sri Lanka er fjern og har få kameraer. Det var noe annet da vi hadde Gaza-konflikten. Tusenvis av journalister sloss om å rapportere siste nytt.

I Sri Lanka foregår massedrap, uten at Norge eller andre er på banen og krever umiddelbar stans.

Joda, vi har hatt noen uttalelser om fred og vi har sett at ledende politikere er bekymret. Men det er rett og slett ikke nok. Hvorfor ber ikke Norge om at FN innkaller til krisemøte? Hvorfor innkalles ikke ambassadøren? Hvorfor bruker vi ikke alle tilgjengelige midler for å stoppe krigen?

Det er ingen tvil om at begge parter gjør og har gjort ting som på ingen måte kan aksepteres. Ingen er feilfri. Men sivile må kunne forvente beskyttelse, også fra andre land. Selv vil jeg aldri foreslå boikott, men jeg synes jo det er rart at man var så ivrig med å foreslå det overfor Israel, mens man nå ser et massivt blodbad, uten å løfte en eneste finger.

12 kommentarer:

Guest sa...

Det er vanskelig å forstå at verden ikke reagerer. Om et par år vil vi tenke tilbake på denne etninske rensingen og være flau over vår likegyldighet.

Tankeveker sa...

Tamilene blir gjenstand for slu politikk fra giverlandene som USA, Kina, Japan og India. Hvis landene virkelig ville, så kunne det blitt gjort mye. F.eks. stoppe økonomisk bistand, våpenbistand, hardere press på regjeringen osv.
 
Regjeringen vil ikke slipp inn uavhengige reportere? Hva sier dette? Eneste giverlandene sier er "Vi anbefaler..." eller "Vi oppfordrer...". De mangler handling, og jeg tror det er et bevisst valg!

Guest sa...

At Gaza konflikten fikk så mye oppmerksomhet er latterlig. Hvorfor ser vi ikke fredsmarsjer i Oslo nå? Hvor er Kristin Halvorsen? Hvor er legene Gilbert og co? Hvor er alle innsamlingsaksjonene som ulike organisasjoner startet?
Det ER latterlig at Gaza konflikten fikk så mye oppmersomhet fra alle. Den norske befolkningen har så forvridd bilde av verden og det kan vi takke media og enkelte politikere for. Jeg ser ofte på CNN, BBC og Sky News for å få relevante nyheter.
Det store problemet er vel at det er så mange konflikter og katastrofer rundt omkring i verden til en hver tid at det blir vanskelig å få dekket alt. Likevel, det blir fokusert veldig mye på de sakene som innvolverer de vestlige landene.
 

Filip Rygg sa...

Veldig enig. Som mange før har sagt: Det er likegyldigheten som tar liv.

Filip Rygg sa...

Jeg er redd du har delvis rett i det du skriver. I hvert fall stusser jeg også på disse uttalelsene som er forbløffende svake.

Guest sa...

Dette er jo ikke snakk om stakkars palestinere, så hvorfor bry seg...

Danial sa...

bilder fra krigsområde, følg linken
http://www.tamilkathir.com/news/genocide-ii-ok.aspx

Filip Rygg sa...

Takk for nyttig(med trist info) link!!

John sa...

Det dør 25.000 hver dag i Afrika.  Kan ikke se at vesten reagerer noe særlig på det.....
 

Ørjan sa...

Kan tipse om demonstrasjon på torgallmenningen i Bergen kl. 18.00
 
PS: Synes det er ille at man bruker denne tragedien til å angripe de som engasjerte seg for Gaza.

Gjest sa...

Jeg er helt enig i at det er forferdelig at Norge og andre vestlige land bare står og lukker øyene for dette, for det vil jeg påstå er akkurat det som foregår på tross av bekymrede politikere som uttaler seg her og der. Jeg synes helt klart det er provoserende med så mye oppstøy rundt Gazakrigen, og så lite mot noe som er ufattelig mye verre. Totalen av de som ble drept i Gazakrigen tas igjen nærmest time for time i afrika. Jeg mener ikke at livene til Israelere og Palestinere ikke betyr like mye. Men man burde absolutt vie minst like mye oppmerksomhet og engasjement, både med bistand og journalistikk, til bl.a Sri Lanka. De sivile er helt avhengige av hjelp utenfra! Helt enig: hvor er nå legene Gilbert og co?Landet trenger jo i høyeste grad medisink bistand!

ThomasLG sa...

Til dere som benytter sjansen til å kritisere engasjementet rundt Gaza-massakren: http://portefolje.net/index.php?side=blogg_detaljert&valgtt_element=119

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews