26. feb. 2009

Er narkofrie gater for mye å be om?Politiet er som regel i skvis. Politikerne forventer full innsats på alle områder samtidig. Jeg forstår at det ikke er det letteste, man må alltid prioritere. Likevel mener jeg justispolitikerne på Stortinget har veldig rett når de mener det bør være en sammenheng med de 100 nye stillingene og innsatsen mot narkotikasalg i hovedstaden. Hvis ikke vi klarer å stoppe den helt åpenlyse langingen, hvordan skal vi da klare å fortelle barn og unge at narkotika er forbudt og svært alvorlig?

Samfunnet ser ut til å mer og mer bevege seg mot en virkelighet der "narkotikaen er kommet for å bli", "noen vil bare være narkomane" og "det er ikke noe å gjøre med de tyngste brukerne, håpet er ute"! Av og til må jeg klype meg selv i armen, det virker vanskelig å tro at politikere som har gått inn i politikken med et ønske om å hjelpe, etterhvert er blitt så depressive og enkle at de gir opp.

Jeg slutter aldri å forundre meg over enkeltes holdninger til vår tids rusproblemer. Mange mener løsningen er å liberalisere og samtidig innføre statlig heroin. I møtet med mange rusavhengige sier samtlige at alt de ønsker seg er rusfrihet, ikke gratis dop. Hvorfor er det så stor forskjell på de berørte og de som skriker høyest i debattene?

Da jeg selv er pårørende, kjenner jeg ofte at utspillene kommer som slag i magen. Lange ventelister, et ofte helt fraværende ettervern og svært uoversiktlig hjelp fra kommunen fører til utmattelse. Og når vi nå ser at narkotikaen flommer over uten at noen griper inn, ja da lurer man av og til på om folk vet noe som helst om konsekvensene.

Verdigheten kommer tilbake når man får et rusfritt liv. Narkotikafrie gater er en forutsetning for alt annet arbeid vi må gjøre i kampen mot narkotika.

54 kommentarer:

kandahar sa...

For seks måneder siden floma oslo over av gateprostituerte. Etter forbudet mot kjøp v sex, flommer gatene over av dop-selgere. Kanskje en sammenheng?

Filip Rygg sa...

Hei kandahar!

Jeg tviler på det. Evt må sammenhengen være at ressurser i politiet flyttes. Men dette med narkotika salg er noe man har sett utvikle seg i flere år. Bergen opplever akkurat det samme.

Pauzerommet sa...

Flytt til Skien, her har vi veldig lite narko i gatene.

kandahar sa...

Det er ikke utenkelig at de samme bakmennene er involvert i begge industrier heller.

Og når det er satt inn betydelige ressurser mot sexindustrien må dette gå utover bl.a. fokuset på narkoomsetning.

Anonym sa...

Kanskje det er på tide å si i fra om at innvandring og manglende kontroll på asylsøkere er et alvorlig problem for Norge.

Jeg tror de rødgrønnne politikerene godtar narkotikaomsetningen fordi denne kriminaliteten drives av innvandrere. Å slå ned på dem ville være rasistisk og fremmedfientlig i deres øyne.


Sann antirasisme er det som FrP står for, at en kjeltring skal hukes uavhengig av om hun har mye eller lite pigmenter.

Asylsøkere som kommer med fly, men så plutselig er uten papirer og uten fingeravtrykk, bør ikke få lov til å gå løs.

De burde vært sperret inne frem til en kunne identifisere dem.

Den rødgrønne naiviteten blir grovt misbrukt.

Espen sa...

Vi trenger Batman.

Anonym sa...

Politikerne sin skyld. Politiet burde fått økt antall studenter for 3-4 år siden da de forutså denne politimangelen.

Er jo ikke vanskelig å ta disse gateselgerne. Problemet er jo ressurser og prioriteringer. Politiet har prioriterte oppgaver under hele tjenestetiden. Ingen har tid til å huke tak i selgern som har en skarve brukerdose på seg. Uansett så vil de være ute etter 2-3 timer. Bare å starte på å selge igjen. Han har jo tjent inn det han betalte i bot på en halvtime, så det er lukerativt.
Så ja det virker som narkotika frie gater er for mye å be om. Burde aldri vært det og ingen som ønsker det slik.

Filip Rygg sa...

kandahar: du har nok et poeng, skal innrømme det :)

anonym: i denne saken er nesten samtlige like naive og tiltaksløse. Det er ingen vesentlig forskjell på narko-politikken til Frp og de rød-grønne. Det vi trenger er politikere som vil gjenreise menneskeverdet til denne gruppen. Mens alle andre pasientgrupper har lovfestet rett til behandling, og ved akutte tilfeller umiddelbar behandling, får denne gruppen ingen eller svært dårlig oppfølging.

I forhold til narkotika-kriminalitet, trengs det en prioritering. Det virker som om de fleste er enige om det nå, men vi får vente å se.

Filip Rygg sa...

til anonym nr 2: veldig enig!

Anonym sa...

Dette blir for dumt. Hva har antall politistudenter å gjøre med saken? Blir det flere politifolk i Oslo av den grunn? Og de 100 stillingene?? Det er jo sivile stillinger som ennå ikke er ansatt folk i, og som ikke kommer til å løpe rundt for å fange smålangere.

Dette er et problem som har fått vokst seg større og større rett og slett fordi politiet ikke har ressurser til å jobbe med dette, de har ikke engang kapasitet til å ta unna alle de grove narkotikasakene hvor vi snakker om flere titalls kilo.

Politikerne har seg selv å takke for situasjonen.

Anonym sa...

bor på løkka og jobber ved Bankplassen, så i et par år har jeg hørt "fukki fukki!" på vei fra jobb og deretter "need something?" når jeg har nærmet meg leiligheten. Dopsalget har nok ikke tatt seg opp etter at prostitusjonen "forsvant".

Det jeg ikke fatter er hvor vanskelig dette egentlig kan være for politiet. Står fra stuevinduet og ser en haug med handler hver dag. Politiet hadde en todagers aksjon i sommer- det hjalp i 3 dager. De må nok sette av et par uker eller måneder. At det skal være nødvendig å sette inn vektere i gatene her er jo helt vanvittig.

Anonym sa...

Hei, ser du er med I KRF Bergen. Det er jo et velkjent problem med friplassen Nygårdsparken der mer eller mindre tunge narkomane får stort sett utfolde seg fritt.

Dette har jo pågått lenge. Har selv bodd rett ved siden av Nygårdsparken og måtte daglig rydde vekk/kaste brukte sprøytespisser og annet dritt fra trappeoppgangen min.

Hvorfor blir ikke dette gjort noe med? På to år som nærmeste nabo til nevnte park såg jeg aldri noen kommunalt ansatte som ryddet opp sprøytespisser som både unger,voksne og dyr forsåvidt også kan tråkke på.

Hvorfor rydder ikke bergens politiet opp i parken? Hva mener du er løsningen på problemet med narkomane i nygårdsparken? Dette er jo en fin park som ikke burde blitt brukt til fri dop langing og som søppelplass for sprøytespisser.

Mvh Daniel

Gunnar sa...

Det må da gå ann å få disse asylsøkerne som selger dop kastet ut av landet, har ikke bruk for mere dritt her i landet.
De Norske drittsekkene må da gå ann å låse inne på ubestemt tid, slik at normale menesker fritt kan bevege seg hvor de vil.

Anonym sa...

Jeg gikk via Grunerløkka på vei hjem i går, jeg så i alle fall 15 selgere på veien fra kirken ved broen til Gruner Haven.

Syns det var skikkelig ubehagelig, glad jeg ikke gikk alene. Den illegale innvandringen er et problem - jeg synes det er ille når vi "vanlige" mennesker skal være redd for å gå via Markveien på grunn av disse selgerene.

Vi unngikk dem ved å gå på motsatt side av gaten,men de så sikkert at vi var engstelige og ikke potensielle kunder.

Anonym sa...

Jeg vil gjerne vite hvor i Skien det er lite droger i gatene.
Jeg jobber midt i Skien sentrum, og det flyter over av knark her og. Hvis du lurer på hvor, så sjekk ut ungdomsgjengene som følger de slitne knarkerne inn på de offentlige toalettene, der inne skjer handelen.

Jeg er bruker av psykadeliske stoffer selv, og pårørende (nær familie er nål-hue) så jeg har sett de fleste spektra av bruk og misbruk.
Jeg er for mer politi i kampen mot destruktiv brukt av narkotika samtidig som jeg står litt fast siden "Fritt land = retten til å putte akkurat hva faen du vil inn i kroppen din så lenge du ikke skader andre" argumentet.

Alt i alt gir jeg faen, med norsk lovoppbyging og norske strafferammer har de gitt ett klarsignal til utenlandske og lokale karteller: Vi gir faen, selg dritten deres.

Anonym sa...

Kanskje hvis selgerne ble bura inn lengre enn til dagen etter, så ville politiets innsats bære frukter. Nå må de jo ta samme gjengen igjen og igjen før de blir bura inne lenge nok til at det faktisk hjelper. Utrolig at de i det hele tatt prøver i ny og ne, når man ser hvor snilt de blir behandlet i rettsystemet.

Disse gutta blir jo sluppet etter avhør, og da er det rett tilbake for å selge. Har de ikke sikker identitet blir de også sluppet, da det ikke finnes kapasitet til å holde på de.

Nisseland!

Stig skage sa...

Er dere politikere virkelig så virkelighetsfjern at dere regner med at det allerede skal komme resultater av de nye stillingene og nyopprettete plasser på PHS?. Det er vel fotsatt ikke ansatt en eneste sivil enda, og det tar tre år å utdanne disse nye,og de begynner ikke før til høsten.

Arbeider selv i politietaten, og jeg må ærlig innrømme at jeg ser svart på fremtiden hvis ikke det snart blir gjort noe. Storberget, Killengreen og politimestrene kan si så mye de vil at det ikke er noen krise, men jeg føler det på kroppen at det er det.
Storberget sier jo selv at det er vår manglende vilje til FRIVILLIG å arbeide overtid som har skapt problemene, og da må det ihvertfall slik jeg ser det være alt for lite politifolk i Norge. Jeg er enig i at gatene bør være narkofrie, men ikke skyt det utførende ledd, vi har sagt fra om situasjonen i flere år, uten å bli hørt.

Anonym sa...

Hvorfor sitter dere på gjerde og venter, og roper politi?
Hvorfor går dere ikke sammen, dere som bor i dette strøket, og jager dem bort?

Anonym sa...

Hvorfor bare ikke legalisere/dekriminialisere cannabis. Så får politiet mye mere ressurser som de kan bruke på andre ting!

Anonym sa...

'Samfunnet ser ut til å mer og mer bevege seg mot en virkelighet der "narkotikaen er kommet for å bli",'

Øh, ja? Det er vel ganske lenge siden? Norsk forbudspolitikk har ikke akkurat hjulpet noe særlig og må vel sier å være fullstendig feilslått.

Greit, så åpenlyst puching som det tydeligvis har blitt er plagsomt.

Lovlig tilgang kunne minsket kriminaliteten som skjer for å ha råd til å skaffe seg stoff når man MÅ ha det for ikke å bli syk.

Tenk hvor jævlig det er å ha valget mellom å rane noen eller føle deg så syk og dårlig at du tror du dør. Kanskje du gjør det og hvis du ikke får.

Har forresten selv mistet nær familie pga stoffmisbruk. Det skal en enorm viljestyrke til for å komme seg ut av det, men hjelpeapparatet fungerer ikke bra nok! Utmattelsestaktikken ser ut til å råde ja!

Dessuten, alt kalles "narkotika", og alt som kalles "narkotika" er kjempefarlig og strengt forbudt. Det ER forskjell på stoffer (Ellers burde alkohol også vært inn under samme betegnelse). Det er det nok enkelte som oppdager, og hey, det var ikke så farlig allikevel. Så er det jo bare å fortsette å prøve sterkere stoffer... For ikke å si at man gjerne får tak i disse sterkere stoffene i de samme miljøene også.. siden alt er forbudt uansett.

Sier ikke at det alltid er sånn, det er nok mange grunner til at folk doper seg. Kanskje se litt på samfunnet ellers, og hvem som blir tapere og hvorfor? (men nei, totalforbud er så mye enklere og høres så bra ut)

Vil vel bare si, følg Nederland! (As if).

Men ja, det er de som ikke kan begrense seg, som med mange andre områder i livet.

Hilsen en som aldri har brukt noe. Men som også kjenner ålrighte folk som bruker litt med måte.

politimann sa...

Patetisk av politikerne. Dette problemet har man visst om i flere år.-.- Og siste 20 år så har man åpenlyst omsatt heroin, piller og annet på plata...uten at det har vekket nevneverdig engasjement hos politikerne... Nå slår VG opp en sak..så sitter justiskomiteen som om de 100 sivile stillingene til Oslo er på plass alt... De er da ikke på plass før langt over sommeren... Og ja...det er asylsøkere som står for mye av omsetningen..men sånn går det når snillismen skal råde i Norge!!!

Anonym sa...

Ja skikkelig god ide - vi går sammen å jager dem!! De gutta der har ingen skrupler - burde vært shippa ut av landet eller buret inne lenge.

Tommy sa...

Det er alltid en sammenheng med beslutninger og handlinger. Det har vært altfor mye inkosekvens blant politikerne.

Hva som er sikkert er at det nå bli ryddet opp og at man igjen må sette seg ned og gå igjennom problematikken rundt den åpenlyse narkotikaomsetningen i Oslo og andre storbyer.

Med hilsen Venstremann, Oslo.

Anonym sa...

Jeg kan ikke stemme på avissiden, fordi de kun spør om narkotilbud på gaten i Oslo. Bor selv i en liten sørlandsby, og her kan hvem som helst når som helst få kjøpt narko. Alle vet hvem som driver med dritten og ikke,- det er merkelig at politiet ikke gjør så mye annet enn en razzia i ulike boliger dann og vann, for å "forstyrre miljøet", som de selv sier. Både nordmenn og utlendinger selger, men det er de norske som er den harde kjerne her.

Filip Rygg sa...

Daniel spør meget betimelig om Nygårdsparken i Bergen. Som lokalpolitiker har jeg samme fortvilelse over det området, men det skriver ikke VG om :). Jeg vil ikke jage vekk noen, men det er salget og den ulovlige virksomheten som må vekk. Det man gjorde med plata synes jeg ikke vi skal gjøre i Bergen.

Ellers er jeg enig med dem som mener det er feil at man blir tatt, så betaler en bot for å være ute igjen bare noen timer etter. Konsekvensene må bli langt strengere!

Anonym sa...

Hvorfor skjønner ikke politikere at dersom de skal bli kvitt gatelangerne, så må de ta cannabisen inn under statlig kontroll? innfør restriksjoner på salget, noe ala spritsalg på vinmonopolet. ikke bare hadde hundrevis, om ikke tusenvis, av langere mistet "jobben" sin, men titusenvis av vanlige mennesker hadde ikke trengt å bli stemplet som kriminelle og narkomane.
dessuten hadde politiet fått en enorm vekt av skuldrene, de resursene gatesalget krever.

vi har sett av forbudet ikke virker, på tide å tenke nytt!

samme som skjedde under alkoholforbudet. mafiaen tok over salget, men så fort det ble lovliggjort, statlig kontrollert og ilagt restriksjoner forsvant svartemarkedet.

Anonym sa...

Det er skremmende at en statssekretær er så lite oppegående når det gjelder det 'virkelige liv'. Dette har pågått i mange mange år og er noe enhver med 2 øyne i skallen (og som bor øst for Akerselva) har forstått for lenge siden. Men jeg antar at statssekretæren bor på vestkanten og ikke er opptatt av denslags. Patetisk utspill; alle vet jo at det ikke kommer til å skje noe.

aaa sa...

jeg synes selv at norge tar inn alt for mange asylsøkere i forhold til det de klarer å håndtere,og oppfølge. alle konfliktene som har vært både med demonstrasjonene i karl johan,hijab debatten,prrostitusjon og nå langervirksomhet har en ting tilfelles-det er grupper fra andre land som har blitt tatt inn enten lovlig eller ulovlig av myndighetene. myndigheten må virkelig satse mer på det de har i stedenfor å ta inn flere og flere. jeg er selv av utenlands opprinnelse,og er i bunn og grunn glad for at dette ikke er mitt hjemland,ellers hadde jeg ikke hatt noe å skryte av. men det er et trekk som går igjen hele tiden-det er for lett å komme inn i norge,og utnytte systemet fordi mynfighetene er altfor naive.det burde satses på integrering av utlendinger med oppholdstillatelse enda mer, gjerne også et krav om ett års arbeid itillegg til de pålagte norsktimene. ikke for å prate stygt men feks somalere er jo faste navklienter,og den mest opplyste folkegruppen på hvordan utnytte velferdssystemet i norge det er jo det 90% av dem lever av.myndigheten burde virkelig hå inn for å bruke mennesker de tar inn som ressurser, satse på utdanning og arbeid. de skal jo bo her uansett,hvorfor ikke "betale" for at norge gir dem beskyttelse???

dessuten burde asylsøkerne registreres i ett register,og oppfølges grundig. spesielt med tanke på alle som lyver om at de ikke har identitet.
grunnen til at de gjør det, er jo nettopp for di de har noe å skjule. det burde være ett krav til dokumentasjon.mer internasjonalt samarbeid på dette området hadde vært ypperlig.
dessuten burde det faktisk være strengere regler med hensyn til straffbare forhold og utvisning for folk uten bosettingstillatelse.
hvorfor skal norge ta inn kriminelle som befolkningen skal betale for i form av skattepenger??? la ressursene bli brukt til fordel for hele norges befolkning,og la systemet være der for den som virkelig trenger det. de som ødelegg det,kom dere for pokker ut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Filip Rygg sa...

Å gjøre narkotika lovlig, når vi idag med forbud ser så mange negative virkninger, synes jeg er en svært dårlig løsning. De som er avhengig må få hjelp, skikkelig hjelp. De som selger narkotika må straffes, skikkelig.

Anonym sa...

Dette er helt og holdent politikernes egen feil, men de er jo så flinke å legge skylden over på alle andre enn seg selv. Legaliser cannabis, og gi de heroinavhengige som ikke får behandling eller ikke greier behandling heroin på resept slik som i Sveits. Dette er bevist at fungerer. Alkohol er farligere enn cannabis og heroin(gitt at man vet styrke og det er rent) så på tide å åpne øynene litt, forbudet fungerer ikke, og kommer aldri til å gjøre det. Fengslene er idag overfylte så lengre straffer er bare latterlig å foreslå, fengselsstraff er i tillegg helt feil måte å ta brukerne på, samt de som selger i små kvanta, legaliser og få på resept så politiet kan konsentrere seg om de som da er igjen, markedet vil være forsvinnende lite, nyrekruttering på heroin vil nok synke betraktelig, og de som faktisk har kunnskaper om rusmidler, virkninger og bivirkninger som heller vil røyke en joint kan gjøre dette uten å måtte oppsøke langere som gjerne selger mer enn kun cannabis.

På tide å legge "middelalder-tankegangen" bak seg, dette er faktisk 2009

Anonym sa...

Jeg blir lei meg, sint og skuffet .
Trodde Ola Normann hadde fått opp øynene for lenge siden og at hash burde legaliseres .
- Det er ikke så farlig som politiet og politikerne skal ha det til
- Trappetrinnsteorien stemte for 30 år siden , det gjør den ikke i dag .
- Hasj != sprøyter og annet drit, det er et rent naturlig stoff , akkurat som kaffe (y)
And so on .
Gidder ikke slenge opp dokumentasjon da jeg skal legge meg nå, men de av dere som er kompetente nok klarer lett å finne dokumentasjon på nettet .
Uansett, legger ved en link her:
http://www.freakforum.nu/forum/showthread.php?t=61687

Anonym sa...

Var det nonen som snakket om nisselue av disse politikker folka for noen dager siden.

Stoltenberg: !!!!!!
Du får rydde opp i dette landet og kaste pakket ut en gang for alle eller så må det norske folk ta jobben med å rydde opp.

Det er vel mulig regjerinen blir blir kastet ut først. !!!!!

megselv sa...

"Å gjøre narkotika lovlig, når vi idag med forbud ser så mange negative virkninger, synes jeg er en svært dårlig løsning. De som er avhengig må få hjelp, skikkelig hjelp. De som selger narkotika må straffes, skikkelig."

Det er forbudet som har så mange negative virkninger ja. Disse gatelangerne eier ikke skrupler så lenge de får penga sine. De driter i om du er 12 eller 80 år, og driter i om greiene de selger inneholder oppkverna dekk. Legaliser og få cannabisen regulert, med aldersgrense, stengetider, mva osv. Idag så ser vi på gangsterfilmer fra forbudstiden i USA, da capone osv dreiv på. Om 70 år ser vi på gangsterfilmer fra "forbudstiden" på 90/00 tallet, da bgjengen agjengen columbiansk mafia herjer.. Forbud fungerer ikke!!

Og strengere straffer? I iran er det døddstraff for folk som blir tatt i og drikke alkohol/ruse seg på andre stoffer, alikevel gjør folk det. I Singapore osv er det dødstraff om du prøver og smugle større mengder av alle ulovlige stoffer ut av landet, alikevel kommer det masse gjennom dette landet. Så lenge det finnes etterspørsel og det finnes fattige folk, vil det alltid finnes folk som risikerer 50 år i fengsel/livet for og smugle/selge det.

Anonym sa...

kandahar sa... torsdag, februar 26, 2009
For seks måneder siden floma oslo over av gateprostituerte. Etter forbudet mot kjøp v sex, flommer gatene over av dop-selgere. Kanskje en sammenheng?

Filip Rygg sa... torsdag, februar 26, 2009
Hei kandahar!

Jeg tviler på det. Evt må sammenhengen være at ressurser i politiet flyttes. Men dette med narkotika salg er noe man har sett utvikle seg i flere år. Bergen opplever akkurat det samme.


idioter, dere må være kunnskapsløse sosialister. Det er så klart samme negerpakke som driver med begge deler! Bør være elementært å skjønne det. Dette landet er fullt opp av søppel som forsøpleer landet.

Anonym sa...

Ganske mange idioter her i kommentarfeltet ser jeg. Men jeg skal ikke bruke mer tid på dem.

Avkriminaliser(ikke legaliser) Cannabis(Hasj o.l.)

De fleste gateselgerne selger nettop cannabis, mens noen selger sterke rusmidler i tillegg. Å skille cannabis fra sterke rusmidler er det første som bør bli gjort. Deretter kan man ta for seg de som distribuerer den sterke narkotikaen, mens man ser gjennom fingrene med det myke rusmiddelet cannabis.
Politiet får dermed frigjort mye ressurser, (ressurser som nå går til en ganske meningsløs kamp mot cannabis), som igjen kan brukes til å iverksette mer aksjoner mot miljøer som innfører og distribuerer narkotika.

Cannabis er IKKE skadelig i forhold til alkohol og sigaretter, og burde bli behandlet deretter.

AVKRIMINALISER CANNABIS NÅ!

Anonym sa...

Hva om det hadde vært lovlig, da hadde man aldri sett folk i gatene som solgte cannabis til hvem som helst.. skaff en plass der man må vise legitimasjon og får kunn kjøpe en bestemt kvote, noe som ikke skjer på gata i dag.. Og folkens, fra den tiden forbudet kom så har antall brukere/misbrukere bare økt uten at noen kunne påvirke det, sånn har det pågått i 40 år. Nå tror folk at det er mulig og fjerne det for godt? glem det, sålenge det er etterspørsel kommer det alltid til og finnes dop, dvs alltid. Så få opp øynene og ta kontroll, som man gjorde med alkoholen, men ikke selg det på alle butikker som alkohol..

Alkohol forbudet skapte en av de mektigste mafia, Al Capone.

Hva faen har politiet med narkotika og gjøre uansett, makan til frekke folk som straffer folk for noe de gjøre mot seg selv, HALLOO det burde jo være argument nokk for og få det legalisert, og man MÅ legalisere ikke avkriminalisere for da kan jo alle selge uten og tenke på og bli tatt istedefor at staten produsere og selger det og tjener penger på det, og bruker pengene på rehab for rusmisbrukere samt frigjør utrolig mye ressurser så de kan konsentrere seg om ting som er viktig.

Fun facts om faren til krigen mot narkotika

The following are excerpts of Mr. Anslinger's testimony before a Senate hearing on marijuana in 1937:

"There are 100,000 total marijuana smokers in the US, and most are Negroes, Hispanics, Filipinos, and entertainers. Their Satanic music, jazz, and swing, result from marijuana use. This marijuana causes white women to seek sexual relations with Negroes, entertainers, and any others."

"...the primary reason to outlaw marijuana is its effect on the degenerate races."

"Marijuana is an addictive drug which produces in its users insanity, criminality, and death."

"You smoke a joint and you're likely to kill your brother."

"Marijuana is the most violence-causing drug in the history of mankind."

ehh?

fin film http://blip.tv/file/1356143/

se også marijuana nation på national geographics

Anonym sa...

Få de ut av landet de som selger! Det er da ikke så vanskelig?!? De kommer hit og utnytter vårt system noe så til de grader, og i samme slengen ødelegger de ikke bare for seg selv men også for andre som ønsker å komme til Norge med hederlige hensikter... Slike klarer Norge seg helt fint uten. Vi må bli flinkere til å holde kontroll på våre asylsøkere, og unngå at vi får inn dritt som disse folkene som selger. Mullah Krekar var jo en fin ripe i lakken til asylpolitikken vår...på tide at vi tar av silkehanskene

Anonym sa...

Du tror det er så enkelt ja? for ingen nordmenn driver med sånnt ikke sant?

jørgen sa...

herregud for en blogg av en krf politiker....

for å være kort...

det er jo pga den latterlige innvandrings politikken dere (krf) fører som er en STOR pådrivende kraft til at rene gater aldri kommer til å bli en realitet.dere er alt for naive og tenker kun fram til nesen.

les gårsdagens vg eller følg med i media så kan du selv se hvilken bi geskjeft asylsøkere bedriver i hovedstaden...

Anonym sa...

Så lenge man har Schengen-avtaler osv så er det ikke bare å hive ut folk.

Et annet problem er jo at mange av asylsøkerne oppholder seg her gjerne i årevis uten å bli tatt mens de langer dop. Den dagen de blir tatt, så sier de bare at de søker asyl. Dermed er de sikret opphold i landet i 18 mnd til pga treg/vanskelig saksbehandling osv.

Beste hadde kanskje vært å hatt interneringsleire for disse, men da kommer man igjen på kant med menneskerettigheter og div avtaler.

Første man bør begynne med er å rydde opp i det åpenlyse salget. Nulltoleranse hadde vært det beste. Og saftigere bøter og straffer. Man snakker om å heve bøtene for kjøp... Men herregud..er det ikke selgerne som bør staffes hardere?

Anonym sa...

burde ikke vært tvil. rett ut,og nektet adgang til Norge på 30 år..
Det MÅ! faktisk drastiske tiltak til for å få endret dette problemet.
Det må bare kalles for rasisme så mye det vil, men det har ingen sammenheng med rasisme. Det må statueres eksempel på at dette ikke tolereres overhode, Sånn som det er nå, så sier norge: "bare kom til Norge å bli kriminell, her får du bo uansett,ta med søskenbarnet ditt også,vi trenger flere dopselgere"

Anonym sa...

Hva med meg da, jeg jobber like hardt som vanlige mennesker og betaler skatt, skulle ønske jeg kunne betalt skatt for reven jeg røyker av og til. Hvorfor skal jeg bli diskriminert og straffa fordi jeg velger et rusmiddel som er bevist at er mindre skadelig en tobakk eller alkhol...

Anonym sa...

Så lenge det er en etterspørsel vil gatene dine aldri bli narkofrie. Eneste løsningen er legalisering av cannabis og heving av straffenivået for øvrig narkotika. Statlig monopol og avgifter øremerket for behandling av rusrelaterte helseproblemer.
Alt for mange mennesker røyker hasj i dette landet til at dette kan løses med snut og lov. Politikernes løsning (dere kristne er verst) er strengere straffer og forbud, det virker ikke. Politikere er de største bidragsyterne til fortsatt vekst i organisert kriminalitet.

aaa sa...

politiet gjør ingenting med disse narkolangere...sommeren 2007 ringte jeg selv politiet i oslo da jeg ble tilbydt dop i akerselva...på telefonen ved politikammeret ble jeg satt over 3 ganger,men ingen tok telefonen da jeg liksom endelig skulle ha kommet til riktig person. politiet driter i det,det var mitt inntrykk etter dette.
jeg ble til slutt møkkka lei å vente på at noen skulle ta den forbanna telefonen: her ringer jeg og vil melde ifra noe krimminelt,også er det ingen som i det hele tatt gidder å bruke 2 minutter på å løse problemet...hvor seriøst er politiet i oslo egentlig??? jeg fant ut at jeg ikke gidder å bruke teleskritt den dagen på å vente for å prate med noen!!!

Anonym sa...

Nå er det jo for det meste hasj som selges av de fleste pusherne i Oslo da. Og å sammenligne det med heroin faller på sin egen urimelighet. Jeg mener vi burde legalisert Cannabis, fått kontroll på det med aldersgrense. Da ville ikke barn fått tak i det, for slik som det er nå kan de lett gå i skolegården å kjøpe det de vil ha.

Gunnar sa...

Uansett hva de selger fra cannabis og oppover, så send dem ut av landet og gi de som ikke kan sendes ut langggggg straff i fengsel.

Anonym sa...

Hvor lenge skal Norge forbli et drømmeland for muslimer og kriminelle fra hele verden! Hvor mange millioner kroner er det den pakistanske familien Rashool har tjent på få år i dette land? Kriminalitet og narkosalg av dimensjoner vi knapt kan fatte. Takk til Siv Jensen som nå virkelig tar fatt i denne alvorlige utvikling i vårt land!

Anonym sa...

til "aaa" Hvorfor tror du politiet gidder å bruke ressurser på 1 gateselger. Politiet må slippe han/hun rett etter at han har vedtatt boten. Da kan han dra ut på gata igjen da, og tjene inn det han betalte i bot på 5 minutter. Tror du folk må sitte inne for små mengder narkotika? Få deg litt kunnskap om det istedet for å komme med svadaløsninger.

Feilen ligger høyere opp enn politiet.

Siw sa...

Når undersøkelser viser at halvparten av unge voksne i Oslo har prøvd cannabis, ja da er det på tide å snakke alvorlig og sant om fordelene og ulempene ved å legalisere.
Selv har jeg aldri prøvd å røyke hasj, men jeg har ikke noe ønske om å gjøre kriminelle ut av folk som egentlig bare følger sitt eget hode og hjerte.

Lurer? sa...

Politikerne har ansvaret. Du er politiker, du har dermed en del av ansvaret og skylda for at mennesker i Oslo sover ute. Rusfrihet my ass, forsøk å gjøre noe for å hjelpe disse menneskene. Ikke alle vil det samme som deg, ikke alle trur på Gud eller Spagettimonsteret, du har ingen definisjonsrett på hva som er det gode. Selv om du liker å tro at din 'gode' bok forteller deg det. Når skal det gjøres noe for å hjelpe folk med alvorlige rusproblemer? Nei det er ikke å hjelpe folk å be de om å avruse seg før de kan hjelpes videre.

Verdighet, et ord som er så misbrukt at jeg blir kvalm hver gang en politiker åpner kjeften og forteller om denne 'verdigheten' gamle Olga som ikke får sykehjemsplass eller hva f*en det er. Dere politikere vet ikke hva verdighet er, så slutt å uttal dere om det. Begynn med utgangspunkt å hjelpe folk, ikke å tvinge deres moralisme over på andre så skal jeg begynne å høre på dere. Forøvrig skal det bli interessant å se hvor 'verdig' Bondevik og hans pensjon er.

Håper den posørræva (refererer til førstesidebildet ditt hvor du vil fremstå som en 'ung tenkende fremadstormende politiker' med den litt bekymrede minen du har og frakken en politiker selvfølgelig må ha på seg) di ikke kommer inn på Stortinget, vi trenger overhodet ikke sånne som deg til å lage lover her. Men vi får visst de politikerne folket vil ha, dessverre for rusmisbrukerne som sover gatelangs i Oslo.

Sitat: 'Mange mener løsningen er å liberalisere og samtidig innføre statlig heroin. I møtet med mange rusavhengige sier samtlige at alt de ønsker seg er rusfrihet, ikke gratis dop.'
Selvfølgelig ønsker de seg det? Hva er det som er så revolusjonerende med det? Du som knapt har lukta på en spritkork har svært lite å komme med her. Problemet med rusen er at de ikke klarer å slutte, så hva skal du gjøre da? Man har forsøkt siden 60-70 tallet med tullepropaganda og straff, har det virket? Nei. Virker det i USA? Nei, virker det i Kina hvor det er dødsstraff for narkotiaforbrytelser? Nei. På tide å tenke nytt da kanskje? Jeg skal ikke legge svaret i munnen på deg, men utfra hva du skisserer så er alle evt. nye tanker forbudt. Hva med å prøve med noen da? Du vil ikke tenke tanken fordi det byr imot din moral. 'Jeg trenger ikke rus, så hvorfor skal andre trenge det? Jeg har glede av andre ting enn rus, så hvorfor kan ikke andre ha det?' Korttenkt kristenmoralisme. Kristne rusklinikker stiller ofte krav at personen må være rusfri før de kan komme inn. Ser du ikke catch-22 her?

Få deg en jobb, begynn å jobb som en vanlig arbeidstager et par år. Ikke forsøk å bli den neste Torbjørn Røe-Isaksen eller Audun Lysbakken, fremragende eksempler på folk som ikke har gjort et arbeidsslag i sitt liv. Og som selvfølgelig vil ha full pensjon etter 12 år på tinget.

Anonym sa...

Jeg stemmer for politi styrker ala Judge Dredd som avliver lovbryterne på stedet, Hadde ikke gjort noe med et par somaliere mindre i dette landet.....

Anonym sa...

LEGALISER MARIHUANA! Latterlig at det minst affiserende rusmiddelet skal være ulovlig.
Avskaff alkohol og sigaretter, innfør statsprodusert marihuana!

Guest sa...

Banke de 20 min med en gummikølle hver dag i 1 mnd pr gang de blir tatt. Sende de opp til Bjørnøya i en uisolert container - og sende de en kasse med mat og litt klær. Så skal vi se hvor lang tid det tar før de får orden på både identiteten sin (de må oppgi den for å komme til et annet land/hjem) og andre ting.

Anonym sa...

Вот еще немного ссылок на тему, Бесплатное Порно Фото Волосатых Писек

Симпсоны Эротика - http://griffithraphael.t35.com/
Эротика Зрелые Смотреть - http://ryanbrody.t35.com/
Фото Юных Писек - http://kellyreece.t35.com/
Кармен Электра Эротическое Видео - http://brodyhamilton.t35.com/
Животный Секс Ролики - http://dominicoleg.t35.com/
Посмотреть Эротику Бесплатно Без Регистрации - http://kellydean.t35.com/
Американский Секс Видео - http://joshuaclark.t35.com/
Скачать Бесплатно Эротическое Видео - http://shadherrod.t35.com/
Скачать Бесплатно Песню Безопасный Секс - http://martintimon.t35.com/
Порево Трах Ебля - http://leolionel.t35.com/
Анальный Секс - http://armandogabriel.t35.com/
Мясистые Сиськи - http://drewanthony.t35.com/
Эротические Игры Видео - http://kennanclinton.t35.com/
Размеры Сисек - http://jesserafael.t35.com/
Секс С Матерью - http://tyronereese.t35.com/
Посмотреть Письки - http://elijahkermit.t35.com/
Эротическое Видео Пособие - http://cooperclayton.t35.com/
Красивые Письки Крупным Планом - http://jasperxanthus.t35.com/
Секс Видео Без Регистрации - http://peamogods.t35.com/
Бесплатное Порно Секс - http://unitab.t35.com/
Папины Дочки Секс - http://chadwickkato.t35.com/
Порно Письки Малолеток - http://hallishmael.t35.com/
Эротика Полнометражные Фильмы - http://phelanduncan.t35.com/
Трах Супер Ру - http://danteakeem.t35.com/
Видео Секс Новое - http://drewreuben.t35.com/
Онлайн Эротика Инцест - http://theybacta.t35.com/
Трах С Братом - http://arseniostone.t35.com/
Эротика С Сюжетом - http://quentinmacaulay.t35.com/
Дойки Сом Голые Сиськи - http://amerymacaulay.t35.com/
Эротика Фильмы 2009 - http://aldenhector.t35.com/
Секс С Секретаршей Видео Онлайн - http://callumjudah.t35.com/
Домашнее Видео Секс Без Регистрации - http://garthnasim.t35.com/
Девочки С Большими Сиськами Видео - http://donovanarmando.t35.com/
Секс Анфисы Чеховой Видео - http://geoffreyjordan.t35.com/
Мохнатые Письки Женщин - http://nisttrusces.t35.com/
Бесплатные Порно Секс Видео Ролики - http://larsbasil.t35.com/
Эротика Секс Фильмы Бесплатные - http://vladimircolin.t35.com/
Секс С Матерью Видео Онлайн - http://cairoomar.t35.com/
Порно Фото Большие Сиськи Зрелые - http://tarikkane.t35.com/
Красивые Девушки Секс Видео Бесплатно - http://claytongalvin.t35.com/
Познакомлюсь Для Секса - http://bakerdaquan.t35.com/
Сиськи 8 - http://axelzeph.t35.com/
Смотреть Секс Взрослых - http://olivermark.t35.com/
Блондинки С Большими Сиськами Онлайн - http://rigelzachery.t35.com/
Секс С Домработницей Видео - http://brodymoses.t35.com/
Огромные Сиськи Онлайн - http://zhercojob.t35.com/
Самая Большая Писька - http://mosesdarius.t35.com/
Анастасия Секс - http://kasimirharrison.t35.com/
Порно Секс Фото Видео Бесплатно - http://philipraymond.t35.com/
Русская Эротика Без Смс - http://edwardlars.t35.com/

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews