13. jan. 2009

Norske leger skjulte Hamas-topper

Flere kilder bekrefter nå at Hamas-overkommandoen brukte Shifa sykehuset i Gaza City som skjulested. Mens palestinere blir fraktet til Israel for sykehusbehandling, bruker altså terroristorganisasjonen Hamas rom på et av sine egne sykehus for å planlegge nye aksjoner.

Vi vet at man bruker kvinner og barn som skjold, og med denne nyheten ser vi at Hamas ikke har noen moralske grenser i det hele tatt. At norske leger lar seg være en del av dette spillet er skremmende.

Det eneste riktige er å få på plass en våpenhvile. Ikke misforstå meg. Men jeg synes det er viktig å få frem de delene av historien som ikke står på førstesidene i disse dager. I likhet med samtlige andre, smerter det meg å se bilder av familier som er drept i konflikten mellom Hamas og Israel. Ja det er rett og slett vondt.

Men det er også grovt urettferdig at dette blir fremstilt som en aksjon med kun en ansvarlig. Tvert i mot mener jeg at Hamas har et hovedansvar. De forholdt seg ikke til våpenhvilen, de nektet å forlenge den og de har drevet terror mot sivilbefokningen i Israel i svært mange år.

Forhåpentligvis er krigen om kort tid slutt. La oss håpe at også Hamas innser at fred er beste løsning, også for dem.

Se film om hvordan Hamas ledelsen tenker her!

73 kommentarer:

Vegard Johan Olsen sa...

Er veldig enig med deg. Det jeg finner rart er at avisene ikke viser saken fra begge sider. De burde faktisk være de første som gjør det, det er jo de som skal stå for fakta.
Har også hørt at norge er det landet i verden som har så ensrettet syn på saken.
Det er absolutt feil på begge sider det er ikke noe som er helt uskyldig.
Så la oss håpe at det blir fred mellom partene.

Anonym sa...

selv mener jeg at media dekker saken så godt de kan. fakta er at Irael (okkupasjonsmakten) har nektet alle journalister adgang til Gaza, og den jobben startet de på lenge før angrepene startet første uka i november.

// Ola B.

Anonym sa...

Nyhetskanalen Aljazeera har journalister på begge sider - faktisk den eneste, og jeg synes de dekker begge sider veldig godt.

Ida sa...

''Tvert i mot mener jeg at Hamas har et hovedansvar. De forholdt seg ikke til våpenhvilen, de nektet å forlenge den og de har drevet terror mot sivilbefokningen i Israel i svært mange år.''

Dette er feil. I løpet av den såkalla "våpenkvila" drap Israel 49 sivile palestinarar, medan Hamas sine rakettåtak vart reduserte til 20 rakettar med ingen drap på israelarar. Våpenkvila vart brote i november, då Israel retta store luft- og bakkeåtak mot Gaza tidleg i november. Men då Hamas auka sine rakettåtak og drap to sivile israelarar den 27. desember, vart heile skulda for brotet på våpenkvila lagt på Hamas, og dermed kunne Israel starte den verste massakren mot befolkninga på Gaza på mange tiår. Hittil har rundt 1000 palestinarar mista livet og langt over 200 av dei er barn.

Mimosa sa...

Svelger du virkelig Shin Bets propaganda? Det er jo galskap! De ønsker bare en unnskyldning for å ha hele Gaza som målskive. FN og sykehus. Ingenting er hellig lenger. De har allerede beskutt flere hjelpeorganisasjoner og jevnet et sykehus med jorden. De ønsker å fjerne Palestinerne. Det er målet. De ønsker en humanitær krise. De ønsker å gjøre det ulevelig for Palestinerne å bo i sitt eget land. De driver en apartheid stat. Det er galskap, og vi må ikke støtte galskap. Leve Israel, men ikke som en overgrepsnasjon slik de har blitt de siste årene.

Jeg leste følgende i Jerusalem Post igår, i et stykke om at the finnes Hamas-ledere på Shifa sykehuset:

"Following two attacks against UNRWA employees last week, in one of which a Palestinian aid convoy driver was killed, allegedly by Hamas snipers, UNRWA briefly suspended its humanitarian operations, but restarted them after the Israeli coordinator of government activities in the territories expressed "deep regret" for the targeting of UN workers."

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1231424936164&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

Ser du bristene i logikken??? Ikke engang Israelere kan tro denne propagandaen!!! Det var Israel som skjøt FN-bilen. Akkurat som de beskyter FN-skoler og hjelpeorganisasjonene forøvrig. Det er Israelsk terror. Ingen skal være trygg. TERROR.

(I tilfelle du ikke ser de logiske bristene: Hvis det er sant, som Israelerne sier, at Hamas skjøt på FN, hvorfor skulle en unnskyldning fra Israel gjøre det trygt for FN å bevege seg inn i Gaza igjen???)

Anonym sa...

"Mimosa sa: Ser du bristene i logikken??? Ikke engang Israelere kan tro denne propagandaen!!! Det var Israel som skjøt FN-bilen. Akkurat som de beskyter FN-skoler og hjelpeorganisasjonene forøvrig. Det er Israelsk terror. Ingen skal være trygg. TERROR."
1. Det er ikke bevist at det var IDF som skjøt og drepte sjåføren. Dette var en påstand fra en palestiner som som så den døde sjåføren og automatisk hevdet at det måtte være IDF som hadde skutt. Noe blir ikke sant, selv om det gjentas gang på gang.

2. jeg ser ikke bristene i logikken, tvert i mot:
A. Israel har intet å tjene på å skyte på FN og FN-personell. Det er en katastrofe på PR-siden.
B. Av årsakene nevnt i A. over har HAMAS all grunn til å skyte på FN-personell.

HAMAS har ingen skrupler med å ta andres liv og mange ingen skrupler med å ta sine egne (selvmordsbombing m.v.). Det å ta en annen muslims liv for å ramme sin fiende i propagandakrigen er å gjøre vedkommende til martyr, noe som regnes som en tjeneste blant disse forkvaklede mennesker. Samtidig tjener det den store sak og Allahs vilje.

Kanskje du skulle begynen å ta retorikken fra HAMAS' talsmenn litt mer bokstavelig - de mener det nemlig bokstavelig det de sier.

Mvh

Georg

Laggen Lusch sa...

Det kryr av påstander og rykter, som alltid i en krigssituasjon. Det vi vet er at mennesker lider og kommer til å lide på nytt og på nytt i denne og neste og neste konfrontasjon. Det store spørsmålet er hva Israel kan gjøre for å vinne den freden som sikkert kommer i løpet av noen dager eller uker. Noen gode forslag?

Carl Christian sa...

retorikken din bærer stadig preg av at det er hamas (og nærmest palestinere generelt) som er ansvarlige for de israelske rakettene. Prøv å overføre denne logikken til et hvilket som helst annet samfunnsforhold, og du vil kanskje skjønne hvor grundig feil du tar.

...at du tilhører et parti som skal fremme kristne verdier er for meg veldig vanskelig å forstå...

Anonym sa...

Det er synd at vi er kommet så langt at vi har mistet vår rett i Europa til å ha et fritt og eget syn.

Nå sliter de aller fleste land med problemer innad fordi vi har fått tilført en gruppe mennesker som har helt andre meninger og kulturer.

Dette bærer feil vei nå.

Nina

Anonym sa...

Mange påstander her. Noe som vi alle kan være enig om, er at det som skjer, er TERROR mot sivilbefolkningen. Man skulle tro at israel hadde lært hvordan det er å leve i en getto.

Anonym sa...

Hvis det er flere kilder som bekrefter dette med Hamas som planlegger rakett angrep på sykehus så synes jeg nesten du burde ta med minst EN av disse kildene. Og at den kilden er av seriøs art...

Anonym sa...

Hamas er en politisk gruppe, ingen terroristgruppe. Akkurat som KrF..

Sondre Olsen sa...

@Ida "Våpenkvila vart brote i november, då Israel retta store luft- og bakkeåtak mot Gaza tidleg i november."

Vel, det var vel strengt tatt Hamas som begynte å sende raketter mot Israel allerede i juli i fjor...

Anonym sa...

Slutt å gå på Pro-israelsk propaganda.
Det høres ut som gammel NS`gørr.

Les foreksempel den annerkjente Robert Fisk:
http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/fisk/robert-fisk-why-do-they-hate-the-west-so-much-we-will-ask-1230046.html

Det går ann å prøve å lese uavhengige kilder som Fisk. Istedet for progpaganda fra en undertrykker(Israel) / undertrykket (Palestina)
Står mer om Fisk her (http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Fisk)

Han slår blandt annet fast at det er en løgn at Hamas startet denne "Krigen"

"...And our leaders will huff and puff and remind the world that Hamas originally broke the ceasefire. It didn't. Israel broke it, first on 4 November when its bombardment killed six Palestinians in Gaza and again on 17 November when another bombardment killed four more Palestinians."

kursdeltaker sa...

http://www.youtube.com/watch?v=QJaPZLNLBu8

OleC sa...

I og for seg et fett om det befant seg HAMAS tropper i sykehuset eller ikke. Du bomber ikke et sykehus! I hvertfall ikke hvis du skal regne deg som et demokrati.

Enda verre syns jeg det er at en folkevalgt representant fra et parti som opererer med Kristelig i tittelen sanksjonerer en slik aksjon.

Anonym sa...

OleC sa: I og for seg et fett om det befant seg HAMAS tropper i sykehuset eller ikke. Du bomber ikke et sykehus! I hvertfall ikke hvis du skal regne deg som et demokrati.

Så du snur problemstillingen rundt? Bare fienden er villig til å bruke uskyldige som skjold så skal vi ikke kunne forsvare oss?

Eller er det fordi at vi er et demokrati at vi ikke skal kunne beskytte oss om en fiendes ledelse bruker sykehusets kjeller som kommandobunker for sine angrep på oss?

Denne taktikken er nøye beskrevet av "det muslimske brorskap", de vil bruke moskeer, sykehus, barneskoler, ambassader og barnehager som våpenlagre og geriljasentraler, må vi bare godta dette fordi vi er demokratiske mens de ikke er det?

Er det råskapen og villmannsledelse som skal rå veden mens vi bare skal se på?

PS: tenk over det prinsippielle i ditt utsagn, ikke tenk Hamas/Israel

Filip Rygg sa...

OleC: Dette sykehuset er aldri blitt bombet og jeg har aldri forsvart bombing av sykehus.

Anonym sa...

Du skriver at flere kilder bekrefter at Hamas gjemmer seg på dette sykehuset. Uten å lenke til en eneste kilde. De eneste jeg har sett si dette, er den israelske etterretningstjenesten.

Og så følger du opp med å hetse de norske legene for å støtte opp om denne virksomheten. For det første - du kan ikke vise til fakta som understøtter din påstand om at Hamas gjemmer seg her. For det andre - hvordan i alle dager skulle de norske legene ha kunnet vite om dette?

Og om det skjedde, og om legene fikk nyss om det - hva skulle de ha gjort?

Du blir utrolig useriøs og drøy når du skriver sånne ting!

/morten

Anonym sa...

" Norske leger skjulte Hamas topper! ??
Du mangle grunnleggende respekt for sivile ofre. Du er motbydelig rett og slett. I tillegg til å være forstyrret.

Anonym sa...

Du er en vits på alle måter.
Din manglende evne innen logikk er utrolig!

Mennesker som bruker polemikk og polarisering til å underslå sannheter er kujoner og facister. Du kan selv bestemme i hvilken kategori eller kategorier du hører hjemme i.

Anonym sa...

Tusen takk for et bra innlegg!

Anonym sa...

http://img108.imageshack.us/img108/7550/palvidfzy1.jpg

Anonym sa...

Sorry, my bad!

http://img108.imageshack.us/img108/7550/palvidfzy1.jpg

Sant?

Filip Rygg sa...

det er noen som etterspør kilder for at Hamas befant seg på sykehuset der de norske legene var, se gjerne på disse:

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=535985

http://pqasb.pqarchiver.com/jpost/access/1625866231.html?dids=1625866231:1625866231&FMT=ABS&FMTS=ABS:FT&date=Jan+7%2C+2009&author=Anonymous&pub=Jerusalem+Post&edition=&startpage=13&desc=Death+of+innocents

http://www.haaretz.com/hasen/spages/1054569.html

http://www.abcnyheter.no/node/81313

Les også Raymond Johansens uttalelser om at dette kan være brudd på folkeretten: http://dagenmagazinet.no/Nyheter/Samfunn/tabid/248/Default.aspx?ModuleId=59056&articleView=true

Veldig motbydelig av meg å ta avstand fra noe slikt?

Til slutt, se også denne:
http://pqasb.pqarchiver.com/jpost/access/1616157211.html?dids=1616157211:1616157211&FMT=ABS&FMTS=ABS:FT&type=current&author=MANFRED+GERSTENFELD&pub=Jerusalem+Post&desc=Norway+-+a+paradigm+for+anti-Semitism&pqatl=top_retrieves

Andreas Abrahamsen sa...

Det du skriver er jo bare ubegrunnede påstander tatt rett ut av lufta. Du fremstiller det Israel - Hamas' fremste motstander og en nasjon som gjør sitt ytterste for å dekke over maktmisbruket sitt - sier som om det var ren fakta. Hadde du vært journalist ville du fått sparken. Hadde du vært i en debatt ville du blitt knust.

Jeg støtter ikke Hamas - jeg mener tvert imot at de ER en terrororganisasjon - men det er Israel som har skylden for denne konflikten og de er det samme som Hamas - en terrornasjon - men i mye større skala. Du er en dårlig parodi på en som prøver å virke seriøs og "cool-headed".

Filip Rygg sa...

Andreas: hva er ubegrunnet? Er det ubegrunnet å vise til en rekke medieoppslag som viser hvordan Hamas skjuler seg bak kvinner og barn?

MalcolmX sa...

ser at du har vært aktiv som blogger og har lest en del :) men vil peke på et par ting.

synes du bør gå gjennom den våpenhvilen du snakker om. for det første var den bare våpenhvile fra en part, israel hadde ikke akseptert den, for de "forhandler ikke med hamas". og punktene var at hamas ikke skulle skyte raketter, i igjengjeld skulle israel åpne blokaden av gaza, dette skjedde ikke på 5 måneder. har kanskje heller ikke fått med deg at 20.12 ble en hamas-person drept av flyangrep?? dagen etter var dagen rakettene regnet over sør-israel, som folm mener avbrøt avtalen!?! men uansett, hvem som begynte blir egentlig litt dumt å diskutere.

for å se det litt objektivt; skjønner at israel vil bli kvitt rakettregnet, men det er vel ikke måten å gjøre det på? hamas kommer til å overleve, det sier israel selv, altså rakatter vil fortsette, men kanskje i mindre grad. da var det kanskje ikke verdt å starte en krig?? eller

angående sjold og bruk av skoler, moskeer; det skjer. men dette er ikke regelen, det er unntaket. på samme måte som israel skyter raketter på militære (hamas + andre bevegelser), men også på sivile (uten at noen er i nærheten). dette er unntak.
-kan lese om journalisten basel faraj (insi)
-kan lese om de to guttene som spilte fotball på taket og israel bombet for de så bevegelser (bbc)
-om ambulansepersonell som blir skutt på (en skadet)for de vil hente en såret (aljazeera video)
-regner med at du har sett video fra IDF som viser hamas skyte raketter fra skole.

et viktig punkt er også at folket i gaza liker hamas, mange vil ofre seg for dem, de fikk tross alt 68% av stemmene under 2006-valget.

men som de fleste andre håper jeg, og du, på snarest våpenhvil, som ikke bare blir langvarig, men evig :D det ser litt mørk ut, desverre. for ifølge haaretz så støtter rundt 85% av israels befolkning krigen (forrige uke). regner heller ikke med at tallet er mindre på gaza-stripen, palestinerne vil at hamas skal få israelerne ut av gaza.

takk for meg :D

Anonym sa...

Du skriver at "Vi vet at man bruker kvinner og barn som skjold". Det vet vi da slettes ikke. Hadde Israel sluppet inn verdenspressen i stedet for å holde dem samlet på et hotell i utkanten av Gaza, så hadde vi kanskje visst hva som foregår der inne. Er ikke du som politiker bekymret når pressen ikke får slippe inn - eller er du i denne konflikten farget av din religion? I så fall er du et eksempel for meg på at religion står i veien for fred. Videre skriver du at det var Hamas som brøt våpenhvilen. Dette er selvsagt korrekt, men du nevner ikke noe om hvorfor? Israel trakk seg riktignok ut av Gaza, men hva gjorde de så? Jo, de brøt selv avtalen ved å innføre en blokkade, som en straff overfor Gazas befolkning - og dette innen Hamas sendte av gårde den første raketten etter våpenhvilen. Det var med andre ord Israel som tok første skritt i retning av den konflikten vi nå så vidt er vitner til, men som vi selvsagt burde fått større innsikt i gjennom verdenspressen. Det blir ikke så rent lite tullete når representanter for Israel går ut og beklager Gilbert og Fosse for løgn. Alt Israel hadde behøvd å gjøre, var å slippe inn pressen. Blokade, blokade, blokade... Knebling, knebling, knebling... Israel skyter seg selv i foten ved å nekte verden å ta en stilling til sannheten. Selv velger jeg ikke side i den "normale" konflikten mellom Israel og Palestina. Men etter at Israel rykket inn, ser jeg selvsagt helst at de trekker seg ut igjen raskest mulig. Det er også litt merkelig å se norske kristne gi Israel sin uforbeholdne støtte da man kan anta at mange av de døde og sårede er palestinske kristne. Det virker som om mange nordmenn tror at en jøde = en israeler. Det er slett ikke så enkelt, og mange jøder rundt om i verden støtter ikke staten Israel og dens offensiv. Det finnes så mange forskjellige utgaver av den jødiske tro, og den sionistiske er ikke den eneste...

Filip Rygg sa...

kvinner og barn som skjold, se video: http://filiprygg.blogspot.com/2009/01/kvinner-og-barn-som-skjold-oslo-og-gaza.html

Tom O sa...

Oppfordrer alle til å lese paulus `første brev til timoteus.vers 1 til 20

Anonym sa...

Å påstå at leger skjulte Hamas topper er det som kalles Astro Turfing. Systematisk internett propaganda med ferdige innlegg som er produsert av Israelske myndigheter.
At Israel bomber sykehus og ambulanser er veldokumentert. Selv den danske avisen kristelig dagblad dokumenterer dette.
Dette er krigsforbrytelser og brudd på internasjonal folkerett.

Objektivt fokus sa...

Mye svak retorikk og feige personangrep på deg her. Personer som ikke kan se nyanser og respektere -alle- fakta, har ingenting med å uttale seg - Personer som sympatiserer med en terrorgruppe som Hamas - kaller deg facist, kujon og useriøs.. Man tror mer på Hamas og deres lettlurte allierte og tviler på militærvesnet til en demokratisk nasjon med stor grad av sivil yringsfrihet, og med en mer nøytral presse enn vi har i dette landet.

Utrolig paradoks at det er motstanderne dine som viser til logikk??!!, når de betviler at Israel beskyter FN mål og sykehus fordi det finnes Hamas terrorister eller personer som beskyter dem der. Hallo!!! Hvorfor skulle Israel ville bedrive massakre av flest mulig syke og uskyldige? Noen tullinger som tror på tallene med 200 barn drepte også.... det er selvsagt logisk feil, for det er jo et uforholdsmessig høyt tall i forhold til de andre drepte - om da ikke Israel skulle bombe vilkårlig, og det vet vi jo at de ikke gjør. Det eneste som kan forklare et så høyt tall er om terroristene gjemmer seg konsekvent blandt barn - og det tviler jeg på.

Om det var snakk om hundretusner av drepte, kunne man spekulert i massakre - før den tid er det bare uredelig retorisk tullprat.

Anonym sa...

Objektivt fokus:

Dine argumenter faller raskt all den tid Israel ikke vil åpne opp for verdenspressen. Så enkelt er det faktisk.

Tenke, tenke... hvorfor vil de nå ikke la journalister slippe inn? Kan det være fordi de ikke vil at vi skal se med våre egne øyne hva som skjer der inne?

Det blir patetisk å anklage de få som faktisk har noe å melde, så lenge man selv ikke vil la andre ta stilling til problematikken.

Israel er de eneste som får uttalt seg "first hand". Det blir feil uansett hvordan man vrir og vender på det.

Slipp inn journalistene eller la verden forhåndsdømme. Valget er Israels.

Anonym sa...

http://thenexthurrah.typepad.com/the_next_hurrah/2006/07/the_hubris_of_a.html

Anonym sa...

Denne generasjonen vil oppleve slutten på Israel, den største trusselen på verdensfreden noensinne ettersom konsekvensen denne gangen kan være global atom vinter. Det finnes 13 millioner jøder globalt (kun 11 offisielt) og ca 2000 millioner muslimer (kun 18,6 milliarder offisielt) Hva har de tenkt å gjøre? Drepe alle muslimer? Til og med dem i indonesia som rasende angriper israel dersom midtøsten blir et atom helvete? De er så få at jeg sy ns vi kan si med sikkerhet at israel vil bli oppløst som soviet og apartheid i sør afrika.. Selv syns jeg iran må få atom våpen om de vil- ingen muslimsk nasjon vil NOEN GANG "nuke" israel ettersom dette ville innebære at palestinerne utslettes... Det er bedre å angripe israel med konvensjonelle våpen og boikott. Petter H.

Baray sa...

Filip

Hamas har brukt menneskelige skjold før og det er ikke usannsynlig at de gjorde det under Gaza-krigen heller. Dette er det dessverre vanskelig å dokumentere siden pressen og humanitære organisasjoner ble og blir nektet adgang til Gaza.

Men hvorfor nevner du ikke rapportene at israelske soldater har gjort nettopp det samme: brukt sivile som skold?

"During Operation “Cast Lead” Israeli forces repeatedly took over Palestinian homes in the
Gaza Strip forcing families to stay in a ground-floor room while they used the rest of their
house as a military base and sniper position – effectively using the families, both adults and
children, as “human shields” and putting them at risk.72 While soldiers wore protective body
armour and helmets and shielded themselves behind sandbags as they fired from the houses,
the Palestinian inhabitants of the houses had no such protection."
- Fra Amnesty-rapporten "OPERATION ‘CAST LEAD’:
22 DAYS OF DEATH AND
DESTRUCTION"

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews